Inventarisatie

Een inventaris creëert een handig overzicht van de reeds gekende registers in België die te maken hebben met gezondheid en gezondheidszorg.

Read more

Data collectie

We verzorgen de technische interface die data gecodeerd en op een 100% beveiligde en betrouwbare manier van punt a naar punt b brengt.

Read more

Rapportage

Healthdata.be ondersteunt de beheerders van registers in het toegankelijk maken van hun cijfers voor de betrokken partijen.

Read more

Healthdata for Data Providers

De toepassing HD4DP bevat per register een formulier om alle benodigde informatie in te geven.

Read more

Healthdata for Researchers

Onderzoekers kunnen de kwaliteit van gegevens controleren met voor hen ontwikkelde HD4RES-software

Read more

Healthdata.be is partner in de eGezondheid strategie 2013-2018.

Read more

Concreet stelt healthdata.be applicaties, processen en kennis ter beschikking, zodat de data collectie voor, en de toegang tot, de wetenschappelijke gegevensbanken op een efficiënte en veilige manier gebeurt. 

159
Identified registers
  • 46% completed data
  • 32% partial data
  • 22% no data
Read more
100%
Installed HD4DP
  • 100% HD4DP installed
  • 0% HD4DP not installed
Read more

Studie "Socioeconomic Status and Cystic Fibrosis Outcomes" krijgt machtiging van Sectoraal Comite Gezondheid

De afdeling gezondheid van het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid verleent de Dienst "Gezondheidszorgonderzoek" van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid een machtiging voor de mededeling van gecodeerde persoonsgegevens die de gezondheid betreffen, via het Healthdata-platform, in het kader van het projecten "Socioeconomic Status and Cystic Fibrosis Outcomes" (SESCFO).

Lees meer

Surveillance van seksueel overdraagbare aandoeningen krijgt machtiging van Sectoraal Comite Gezondheid

De afdeling gezondheid van het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid verleent de Dienst "Epidemiologie van infectieziekten" van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid een machtiging voor de mededeling van gecodeerde persoonsgegevens die de gezondheid betreffen, via het Healthdata-platform, in het kader van de Surveillance van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).

Lees meer

Projecten "Sentinel General Practitioners" (SGP) en "Influenza Like Illnesses and Acute Respiratory Illnesses" (ILI & ARI) krijgen machtiging van Sectoraal Comite Gezondheid

De afdeling gezondheid van het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid verleent de Dienst "Gezondheidszorgonderzoek" van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid een machtiging voor de mededeling van gecodeerde persoonsgegevens die de gezondheid betreffen, via het Healthdata-platform, in het kader van de projecten "Sentinel General Practitioners" (SGP) en "Influenza Like Illnesses and Acute Respiratory Illnesses" (ILI & ARI).

Lees meer

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons via het healthdata support center.

Read more